Argentinië zet in op versterken landbouwrelatie Nederland

Argentinië wil de agrarische productie de komende jaren verdubbelen. Het land zoekt hierin de samenwerking met Nederland. De economische missie van staatssecretaris Martijn van Dam (EZ) volgende week aan het Zuid-Amerikaanse land staat in het teken van het versterken van de economische relatie met Argentinië, met name op het terrein van landbouw.

Argentini%C3%AB+zet+in+op+versterken+landbouwrelatie+Nederland
© Tienke Wouda

De vraag naar hoogtechnologische kennis en uitgangsmaterialen, zoals plantenzaden, ter verbetering van een duurzame landbouwproductie is groot in Argentinië. Tijdens het bezoek is er daarom veel aandacht voor de bijdrage die Nederland met agrarische kennis en technologie kan leveren om efficiënter en gezonder voedsel te kunnen produceren.

Zo bezoekt Van Dam diverse innovatieve agrarische en voedselverwerkende bedrijven in Buenos Aires en omgeving en in Rosario. Ook spreekt hij met landbouwminister Ricardo Buryaile over markttoegang en de uitwisseling van agrarische kennis. De staatssecretaris bezoekt Argentinië op uitnodiging van Buryaile.

Economische banden

'Nederland en Argentinië onderhouden al decennialang economische banden. Zo importeert Nederland jaarlijks voor circa 1,4 miljard euro aan voornamelijk agrarische producten. De economische hervormingen van de nieuwe Argentijnse regering bieden Nederlandse bedrijven en investeerders volop kansen om zaken te doen', zegt Van Dam.

'Argentinië is zeer geïnteresseerd in onze expertise op het gebied van landbouw, water en logistiek. Met onze kennis en technologie kunnen we bijdragen aan een voedselaanbod dat gevarieerd, veilig en gezond is en geproduceerd kan worden met respect voor de leefomgeving.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Weer

Meer weer