Ontheffing scheurverbod

Het ministerie van Economische Zaken verleent ontheffing op het scheurverbod van grasland op zandgrond vanwege waterschade. De vrijstelling is tot stand gekomen door de inzet van LTO Nederland. Hierbij is gebruikgemaakt van dezelfde regels als bij droogteschade of vraatschade.

Normaal mag scheuren van grasland tot 10 mei bij directe inzaai van een stikstofbehoevend gewas of tot 31 mei bij het doorzaaien met gras. De ontheffing is tot en met 7 september van kracht.

Een graslandperceel komt in aanmerking om te scheuren, wanneer het op zand- of lössgrond ligt, de verwachte grasopbrengst zonder herinzaai ten minste 25 procent lager is dan in een jaar zonder wateroverlast en de totale oppervlakte beschadigd grasland ten minste 5 procent bedraagt van de oppervlakte grasland die bij een bedrijf in gebruik is.

Schade-expert

Een geregistreerd schade-expert moet bevestigen dat aan deze voorwaarden is voldaan. De graszodevernietiging moet zeven dagen van tevoren worden gemeld bij RVO. De uiterste datum van vernietiging is 31 augustus. De herinzaai moet zeven werkdagen later zijn uitgevoerd, uiterlijk op 15 september.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer