Bezwaren tegen monumentale belegeringslinie

Boeren rond Groenlo hebben bezwaar ingediend tegen de aanwijzing van de circumvallatielinie bij Groenlo als Rijksmonument.

Bezwaren+tegen+monumentale+belegeringslinie
© circumvallatielinie.nl


De circumvallatielinie is een belegeringslinie die aangelegd is tijdens het ‘Beleg van Grol’ in 1627. De linie heeft een lengte van circa 16 kilometer en bestaat uit een wal en gracht. Meteen na het beleg is de linie weer afgebroken en is daardoor niet meer zichtbaar.

Vergunning

De aanwijzing van de linie als Rijksmonument betekent voor boeren met grond in de linie dat alle werkzaamheden dieper dan 30 cm vergunningplichtig worden.

De boeren vinden echter vinden dat normale agrarische werkzaamheden, die al jaren plaatsvinden, uitgevoerd moeten kunnen blijven worden. Daar horen ook werkzaamheden bij die dieper gaan dan 30 cm, zoals ondergronden, vervangen van drainage, of het boren van palen.

Onderzoek

Daarnaast blijkt uit onderzoek dat LTO Nederland in 2014 uit heeft laten voeren, dat gronden gemiddeld tussen de 50 en 80 cm diepte verstoord zijn. Het heeft dus geen zin om een laag te beschermen die toch al verstoord is.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 2°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer