Twee 'agrarische' windparken gehonoreerd

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben zes van de zeventien aanvragen voor de bouw van windparken gehonoreerd. Twee daarvan liggen in het agrarisch gebied van gemeente Hollands Kroon.

Daarmee gaat het initiatief van de vijf agrariërs van Windmolens Groetpolder BV om zes turbines in de gelijknamige polder bij Lutjewinkel te mogen plaatsen verder in procedure. Hetzelfde geldt voor het windproject dat Windenergie WP in de Waardpolder bij Kolhorn.

Vergunningen

Het is nu aan de provinciale Adviescommissie Ruimtelijke Ordening om de projecten te beoordelen. Daarna kunnen vergunningen worden aangevraagd, die naar verwachting in de loop van 2017 kunnen worden verwacht. De aanleg zou dan in 2018 kunnen starten.

Het beoogde park in de Groetpolder zou jaarlijks 50 tot 60 miljoen kilowatt stroom moeten produceren. Dat betekent een verdubbeling van de huidige capaciteit. Van de huidige negentien turbines worden er twaalf afgebroken.
In de Waardpolder worden alle bestaande molens verwijderd. De zes nieuwe turbines hebben een verwachte capaciteit zo tussen 15 en 25 megawatt.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer