Executieveiling laatste optie bedrijfsverkoop

Voordat een varkensbedrijf failliet gaat is er al heel wat leed aan vooraf gegaan. Een online executieveiling is een van de laatste opties om een courant bedrijf alsnog aan de man te brengen. Op 8 september vindt er een plaats in Vethuizen.

Executieveiling+laatste+optie+bedrijfsverkoop
© BOG Auctions

Ondernemers in de varkenshouderij geven vaak pas na een lange periode van strijd definitief op. Courante varkensbedrijven worden meestal in de periode voorafgaand aan een faillissement al in de stille verkoop gezet.

Geruisloos kunnen gunstige locaties met ontwikkelmogelijkheden overgaan in handen van een andere ondernemer.

8 september

Het verkopen van een varkensbedrijf lukt ondanks voldoende schaalgrootte, niet altijd even gemakkelijk. Dan resteert de belangrijkste aanvrager van het faillissement niets anders dan zo’n bedrijf aan te bieden voor een online executieveiling.

Zo’n veiling staat op 8 september te gebeuren met een modern zeugenbedrijf in Vethuizen in opdracht van de hypotheekverstrekker. In april werd het faillissement uitgesproken van het bedrijf met circa 1.700 zeugen.

Uit een openbaar faillissementsverslag van Welling & Hofstede Advocaten blijkt dat het bedrijf al meerdere jaren in de stille verkoop heeft gestaan. Omdat er geen koper werd gevonden is in mei besloten het bedrijf versneld leeg te draaien.

Doodsteek

Door te hoge voerkosten in verhouding tot de te lage opbrengsten van de biggen verdampte het eigen vermogen. De ‘doodsteek’ van het bedrijf volgde in 2015. Een insider geeft aan dat een complex van zaken samenkwam, wat leidde tot het gedwongen staken van de bedrijfsactiviteiten. ‘Het is nooit de pech van de tegenzittende markt alleen.´

Een forse productiedip door problemen met de diergezondheid sloegen een gas in de liquiditeit. En ondanks dat er gevaccineerd werd tegen PRRS ging er een ernstige PRRS-golf door het bedrijf. Miskramen en veel zwakke biggen bij de geboorte zorgden voor een weliswaar tijdelijke maar wel dramatische daling van de bigproductie.

Meer informatie over deze executieveiling vindt u hier.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer