Personeel+schappen+ervaart+hogere+werkdruk
Nieuws
© Hoogheemraadschap van Delfland

Personeel schappen ervaart hogere werkdruk

Medewerkers van waterschappen zeggen in toenemende mate meer werk te hebben dan ze aan kunnen.

Ze moeten vaker overwerken om hun werk af te krijgen en komen door de hoeveelheid werk niet altijd aan hun pauzes toe. Met name werkdruk en beloning dienen volgens de medewerkers met prioriteit te worden verbeterd.

Dat blijkt uit een medewerkersonderzoek bij elf waterschappen, de Unie van Waterschappen en Het Waterschapshuis. Hieruit komt naar voren dat een aantal thema's de komende jaren in elk geval extra aandacht verdienen: werkdruk, samenwerking en beloning.

Score

Veel andere scores zijn wel verbeterd vergeleken met het medewerkersonderzoek van vorig jaar, waaronder de score op resultaatgerichtheid.

'Dit komt niet zomaar uit de lucht vallen', zegt Thera van Heuveln, consultant Effectory, dat het onderzoek begeleidde, op de site van Binnenlands Bestuur. 'De betrokken waterschappen zijn hier twee jaar lang mee aan de slag gegaan. Het geeft veel voldoening om te zien dat de actieplannen hun vruchten hebben afgeworpen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  17° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  15° / 12°
  70 %
Meer weer