Pluimveehouder+blijft+bij+Avipol+verzekerd
Nieuws
© Rabobank

Pluimveehouder blijft bij Avipol verzekerd

Onderlinge Waarborgmaatschappij Avipol voldoet aan de eisen van toezicht die De Nederlandsche Bank (DNB) stelt aan een verzekeringsmaatschappij. Dit betekent dat Avipol ook in de toekomst haar activiteiten voor de pluimveesector kan blijven uitvoeren.

'Deze vergunning beschouwen wij als een pluim op ons werk', zegt Michel Banning, vicevoorzitter van Avipol.

Risico's afdekken

Leden van Avipol kunnen zich verzekeren tegen de risico's van de pluimveeziekten, zoals Salmonella, Mycoplasma gallisepticum (Mg), Hysterie en Schijnleg. Avipol is de enige verzekeraar in Nederland die deze mogelijkheid biedt.

Michel Banning van Avipol legt uit waarom deze vergunning belangrijk is: 'Met deze vergunning kan Avipol doorgaan met haar werk. De opfok- en vermeerderingsbedrijven kunnen zich blijven verzekeren tegen dierziekterisico's bij een verzekeringsmaatschappij waar zij zelf aan het stuur zitten.'

Regels verscherpt

Tot 1 januari 2016 was Avipol als Onderlinge Waarborgmaatschappij van zeer beperkte omvang, door DNB vrijgesteld van een vergunning. Na de financiële crisis zijn de regels voor verzekeraars aangescherpt.

Solvency II, het nieuwe regime van toezicht voor verzekeraars, bepaalt dat ook kleine, vrijgestelde verzekeringsmaatschappijen voortaan een vergunning nodig hebben. De vergunning blijft geldig, zolang Avipol blijft aantonen dat zij aan de eisen van toezicht voldoet.

Professionele organisatie

Het bestuur is blij dat een kleine, efficiënte organisatie als Avipol in staat is om professioneel te opereren als schadeverzekeraar. Michel Banning: 'Avipol heeft in de afgelopen jaren veel geïnvesteerd om te kunnen voldoen aan de nieuwe eisen. De afgifte van deze vergunning beschouwen wij als een pluim op ons werk.'

Weer

 • Zondag
  20° / 10°
  60 %
 • Maandag
  18° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  15° / 10°
  70 %
Meer weer