Boer trekt vergunning in

Herpen - Geitenhouder Arjan van de Ven uit Herpen heeft de vergunningaanvraag voor uitbreiding van zijn bedrijf dinsdag ingetrokken.

Dat heeft hij gedaan in nauw overleg met de gemeente. In een persbericht schrijft de gemeente dat dit besluit is genomen om rust en ruimte te creëren om met elkaar goed na te kunnen denken.
Eerder hadden ongeveer 200 mensen bezwaar gemaakt tegen de uitbreiding van de geitenhouderij van Van de Ven in Herpen. Met de huidige vergunning mag de ondernemer 1.945 melkgeiten en 550 opfokgeiten houden.
Met de oorspronkelijk aangevraagde uitbreiding zou het aantal melkgeiten bijna verdubbelen.
De geitenhouderij van Arjan van de Ven was in 2007 het eerste bedrijf waar Q-koorts uitbrak. Doordat de bacterie zich in de lucht verspreidde, raakte een flink aantal mensen in Herpen besmet.

Vizier op toekomst

Van de Ven wil momenteel niet reageren op de nieuwste ontwikkelingen voor uitbreiding van zijn bedrijf. Vorig jaar sprak hij nog met een verslaggever van deze krant.
De geitenhouder liet toen weten acht jaar na dato nog steeds moeite te hebben met de wijze waarop hij en andere geitenhouders door de media zijn neergezet. Hij zou zich hebben neergelegd bij de situatie en zijn vizier op de toekomst hebben gericht.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

Meer weer