Plannen+voor+betere+biggenzorg+klaar
Nieuws
© ZLTO

Plannen voor betere biggenzorg klaar

De varkenshouderij blijft werken het verlagen van de biggenuitval. Een optimale zorg rond het werpen en in de eerste levensweken staat daarbij centraal, aldus het Plan van Aanpak verlaging biggenuitval.

Dat plan is opgesteld door de stuurgroep Bigvitaliteit en eind juni aangeboden aan staatssecretaris Martijn van Dam (EZ). Die heeft het nu naar de Tweede Kamer gestuurd.

Uitval moet dalen

Het Plan van Aanpak geeft een overzicht van de activiteiten die op de korte en op de lange termijn ondernomen zullen worden. Het moet er toe leiden dat het uitvalpercentage daalt naar de eerder afgesproken 10,5 procent.

Eerder dit jaar werd bekend dat in 2014 de uitval was gestegen naar 13,5 procent. Daarover ontstond onder meer in de politiek nogal wat onrust.

Signaal serieus genomen

Staatssecretaris Van Dam spreekt er zijn tevredenheid over uit ‘dat de sector het signaal serieus heeft genomen en in een korte tijd met een plan is gekomen’. Eind dit jaar levert de stuurgroep Bigvitaliteit een eerste rapportage over de rapportage.

Van Dam laat weten dat hij de vorderingen ‘nauwlettend’ zal volgen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  32° / 19°
  40 %
 • Vrijdag
  28° / 19°
  70 %
 • Zaterdag
  22° / 18°
  50 %
Meer weer