Agrifirm neemt Pools mengvoerbedrijf over

Agrifirm neemt het Poolse mengvoerbedrijf Paszmark over. Daarmee komt het aantal fabrieken van het Nederlandse bedrijf in het land op vier.

Agrifirm+neemt+Pools+mengvoerbedrijf+over
© Google Maps

Paszmark is van oorsprong een familiebedrijf dat zich richt op de pluimvee-, varkens- en rundveesector en is gevestigd in Plosnica, nabij Zuromin.

Samen met de drie andere Poolse mengvoerfabrieken van Agrifirm in Szamotuly, Margonin en Topola zet het bedrijf een belangrijke stap in de ambitie om een volledig landelijke dekking in de Poolse markt te verkrijgen.

Strategie

De overname van het Poolse mengvoerbedrijf Paszmark is in lijn met de uitvoering van de strategie van Agrifirm die is gericht op de kernactiviteiten mengvoer, akker- en tuinbouw, coproducten en specialiteiten.

De strategie van Agrifirm Group richt zich verder op groei van haar buitenlandse activiteiten in onder meer Centraal- en Oost-Europa. 'Met deze overname kunnen we onze strategie verder uitvoeren in een nieuwe Poolse regio, in een voor ons bekende en belangrijke markt', aldus voorzitter Ton Loman van de hoofddirectie van Agrifirm.

Familiebedrijf

Paszmark is opgericht in 1995 en is actief in gebieden met veel pluimvee-, varkens- en rundveehouderijen. Het familiebedrijf heeft 29 medewerkers en produceert jaarlijks 55.000 ton mengvoer.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer