Agrifirm: pool winterpeen 117 euro per kist

Agrifirm Plant realiseerde in de pool voor winterpeen een gemiddelde verkoopprijs van 117 euro per kist.

Agrifirm%3A+pool+winterpeen+117+euro+per+kist
© Nieuwe Oogst

De opbrengstprijzen voor de deelnemende telers liep uiteen van 91 tot 137 euro per kist. Deze grote variatie het gevolg van de kwaliteitsverschillen.

Volgens Agrifirm Plant komt het verkoopresultaat van de peenpool uit boven de gemiddelde beursnotering. De pool is vanaf dit jaar geïntegreerd in de Dutch Carrot Group.

Stagnerende vraag

De verwachtingen in de herfst over het resultaat van oogstjaar 2015 waren zeer hooggespannen, meldt Agrifirm Plant. Als gevolg van een stagnerende vraag naar peen zijn de prijzen echter onder druk komen te staan.

Vanaf de derde week januari tot en met de derde week van april daalden de prijzen iedere week. Voor goede partijen kwam de prijs zelfs iets onder 100 euro per kist.

Eind april ontstond wat stemming in de markt, waardoor de prijzen in mei zijn aangetrokken en opliepen naar ruim 150 per kist voor goede partijen.

Tegenvallende bewaarkwaliteit

In een persbericht over de poolprijs schrijft Agrifirm Plant dat de bewaarkwaliteit van de peen tegenviel. Met name de zwarte plekken leverden veel bewaarproblemen op.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer