Vijftien doden bij ongevallen met trekkers

Ongevallen met trekkers hebben vorig jaar vijftien levens gekost. In de afgelopen zestien jaar schommelt het aantal verkeersdoden in de categorie landbouwvoertuigen tussen de zes en negentien per jaar.

De ongevalcijfers zijn afkomstig van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Minister Melanie Schultz maakte ze op verzoek van de Tweede Kamer bekend.

De ongevallen worden op basis van politiegegevens geregistreerd in BRON. Van de vijftien doden vielen er twee bij eenzijdige ongevallen met trekkers.

Motorrijders

Bij de andere verkeersdoden was de landbouwtrekker de tegenpartij: acht fietsers, een inzittende van een bestelauto, twee motorrijders en twee auto-inzittenden.

Er kan gesteld worden dat tractorbestuurders veel minder vaak zelf slachtoffer van een dodelijk of ernstig ongeval zijn en dat de andere weggebruiker de zwakke partij is, aldus Schultz.

Variëren

Over een periode van 16 jaar zijn de cijfers volgens de minister vergelijkbaar: variërend van 6 tot 19 doden per jaar. De getallen variëren sterk van jaar tot jaar en er zit geen stijgende of dalende lijn in.

Vorige week nog vielen er bij twee ongevallen met trekkers in de provincie Flevoland een dode en een zwaargewonde te betreuren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer