Varkenshouder wil niet sturen op dieraantallen

LTO Varkenshouderij en de NVV zijn van mening dat het wetvoorstel om te sturen op dieraantallen overbodig is. Daarmee reageren beide op het onderzoek Veehouderij en Gezondheid Omwonenden (VGO).

'De varkenssector heeft zelf al verantwoordelijkheid genomen om te komen tot een toekomstbestendige varkenshouderij', zeggen voorzitters Eric Douma (LTO Varkenshouderij) en Ingrid Jansen (NVV).

Dat gebeurt via het Actieplan Vitalisering Varkenshouderij. 'Daarin wordt gekeken naar de belangen voor mens, dier en omgeving.'

Beter en anders

Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) werkt in het actieplan samen met het ministerie van Economische Zaken en Rabobank. Daarin wordt nadrukkelijk ingezet op 'beter en anders produceren'.

Dit 'beter en anders produceren' gebeurt door op veranderende wensen van consumenten in te spelen, nog duurzamer te produceren en de overlast naar de omgeving nog verder te verminderen.

Toekomstbestendig

Het Actieplan Vitalisering Varkenshouderij voorziet er verder in dat per provincie afspraken worden gemaakt over een toekomstbestendige productiestructuur.

Hierbij zal ook worden gekeken of het nodig is of het aantal varkensbedrijven en varkens moet worden verminderd in specifieke overlaste gebieden. Deze structuur wordt vastgelegd in een provinciale Varkenskaart.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 4°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    40 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    50 %
Meer weer