FrieslandCampina verovert Pakistan

Royal FrieslandCampina neemt 51 procent van de aandelen van Engro Foods Limited in Pakistan over. Naar eigen zeggen kan FrieslandCampina daarmee een sleutelpositie in Centraal Azië veroveren.

FrieslandCampina+verovert+Pakistan
© FrieslandCampina

Pakistan is het op twee na grootste melk producerende land ter wereld met een productie van 38 miljard liter melk op jaarbasis.

FrieslandCampina verwacht te profiteren van de verschuiving van de markt van consumptie van losse naar verpakte zuivel, waardoor het volume van verpakte zuivelproducten zal toenemen.

Veel vers

Momenteel wordt nog geen 10 procent van de verhandelbare melk die in Pakistan wordt geconsumeerd, verwerkt en verpakt aangeboden.

Deze verschuiving zal naar verwachting in de nabije toekomst versnellen als gevolg van de groei van de middeninkomensklasse, de behoefte aan meer melk van een hogere kwaliteit, alsmede de toenemende verstedelijking.

Aandelen

De aankoop van aandelen vond plaats in samenwerking met de International Finance Corporation (IFC) van de Wereldbank en de Nederlandse ontwikkelingsbank FMO. Engro Foods maakt deel uit van de Engro Corporation.

Engro Foods heeft ongeveer 1.600 werknemers en een jaarlijkse omzet van ongeveer 450 miljoen euro (2015).

Melkophaalcentra

Het bedrijf beschikt over een uitgebreid netwerk van 1.635 melkophaalcentra, die dagelijks de melk van ongeveer 150.000 boeren verzamelen. De circa 300 miljoen liter melk wordt verwerkt in productielocaties in Sahiwal en Sukkur.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
Meer weer