Eerste Broedplaats Veldleeuwerik in Odoorn

Tijdens de opening van de Week van de Akkerbouw, heeft gedeputeerde Henk Jumelet bekend gemaakt dat in Odoorn de eerste 'Broedplaats Veldleeuwerik' van Nederland wordt gerealiseerd.

Eerste+Broedplaats+Veldleeuwerik+in+Odoorn
© Jan Anninga

Het bedrijf van ondernemer Jan Reinier de Jong gaat in samenwerking met Stichting Veldleeuwerik, ketenpartners en de provincie Drenthe investeren in een plek waar een duurzame vorm van akkerbouw wordt getoond aan collega-akkerbouwers, ketenpartners, scholen, inwoners en andere geïnteresseerden. Een plaats waar kennis wordt gedeeld, nieuwe kennis wordt opgedaan en vermenigvuldigd.

In Drenthe zijn ruim 60 akkerbouwers aangesloten bij de landelijke Stichting Veldleeuwerik. Zij werken samen aan het verduurzamen van de akkerbouw.

De komende tijd werkt het bedrijf aan het verder vormgeven van de broedplaats. Jan Reinier de Jong: 'We gaan vooral rondleidingen geven op ons bedrijf aan inwoners, scholen, telers en verwerkers van de producten. Daarnaast willen ketenpartners graag aan hun klanten laten zien wat duurzame akkerbouw in de praktijk is, dat kunnen we hier goed laten zien. Ook is de broedplaats een mooie plek voor het testen van innovaties en het geven van demonstraties.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer