Organisaties+wijzen+op+belang+Britse+markt
Nieuws
© FloraHolland

Organisaties wijzen op belang Britse markt

GroentenFruit Huis en FloraHolland pleiten ervoor om de handelsrelatie met Groot-Brittannië te handhaven ondanks het besluit van de Britten om de EU te verlaten.

GroentenFruit Huis wijst er in een reactie op dat het Verenigd Koninkrijk de tweede exportmarkt is voor Nederland.

'Over een weer is er veel vertrouwen tussen beide landen', aldus directeur Gert Mulder van GroentenFruit Huis. 'Laten we alle dingen die goed geregeld zijn voor wat betreft onze handelsbetrekkingen vooral behouden.'

Onzekerheid in sierteeltsector

Volgens FloraHolland zorgt de Brexit voor onzekerheid in de sierteeltsector. Directeur Lucas Vos zegt dat de gevolgen hiervan nog moeilijk in cijfers zijn uit te drukken. 'We gunnen de Britten hun bloemen en planten en hopen onze goede handelsrelatie te kunnen voorzetten.'

Nederland exporteerde in 2015 voor 925 miljoen euro aan bloemen en planten naar Groot-Brittannië. Dat is zo'n 17 procent van de totale Nederlandse export. Vooral rozen, anjers en orchideeën zijn geliefd bij de Britten.

Weer

 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
 • Zondag
  20° / 14°
  50 %
Meer weer