POV: bedrijfsleven draag bij aan sector-pr

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) haalt in minder dan drie maanden 88.000 euro op voor sector-pr. Driekwart daarvan is afkomstig van varkenshouders. De POV roept het bedrijfsleven op ook haar verantwoordelijkheid te nemen.

De fondswerving startte in april onder de titel ‘Varkens horen bij Nederland’. Varkenshouders reageerden hier positief op met hun bijdrage.

Trots

‘Wij zijn heel erg trots op onze varkenshouders, die in een voor hen financieel zeer moeilijke periode, tóch een bijdrage hebben gestort voor de pr en promotie van de varkenshouderij. Dat verdient een dikke pluim’, zegt voorzitter Ingrid Jansen van de POV.

Voor een pr- en promotieoffensief is volgens Jansen veel geld nodig. Zij roept daarom het bedrijfsleven op om het goede voorbeeld van de varkenshouders te volgen en óók een bijdrage te doen. De animo uit het bedrijfsleven om mee te betalen aan sector-pr blijft tot nu toe achter bij de verwachtingen.

‘De bedrijven die al hebben gestort, zijn wij dankbaar. Zij beseffen dat ook zij baat hebben bij een goed imago van en een breed draagvlak voor de varkenshouderij’, stelt Jansen. ‘Wij verwachten dan ook dat collega-bedrijven hun verantwoordelijkheid nemen en massaal hun portemonnee trekken en gul geven voor de sector-pr.’

Doneren

Bijdragen voor de sector-pr 2016 kunnen worden gestort op: NL82RABO 0192 046 357, ten name van Producenten Organisatie Varkenshouderij te Zeist. Onder vermelding van Sector-PR. In 2015 werd door de POV voor het eerst aan de sector gevraagd te doneren voor promotie en pr voor de varkenshouderij.

POV heeft in 2015 onder andere varkensbedrijven voorzien van gratis pr- en promotiemateriaal ten behoeve van open dagen, rondleidingen en schoolklasbezoeken. Bovendien is de varkenshouderij via het programma Nederland Proeft op RTL4 gepromoot, dankzij een bijdrage van de POV.

Sector zichtbaar maken

Ook heeft de POV Varkens Vandaag ondersteunt bij hun werk voor de promotie van de varkenshouderij in landelijke, regionale en lokale media. Daarnaast is het Weekend van het Varken financieel ondersteund en heeft de Stichting Varkens in Zicht een financiële bijdrage gekregen om de 26 zichtstallen in Nederland te kunnen onderhouden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer