De Raamloop ontvangt 1000e bezoeker Hy-Care

Binnen een half jaar na de opening ontving proefstal De Raamloop de 1000ste bezoeker. In de proefstal laat MS Schippers het Hy-Care concept voor de vleesvarkenstal zien.

De+Raamloop+ontvangt+1000e+bezoeker+Hy%2DCare
© MS Schippers

Frank van den Berg uit Ravenstein is blij verrast dat hij ontvangen is als 1000e bezoeker. Zelf varkenshouder met vleesvarkens en zeugen op een meerdere locaties waar het de varkens niks tekort komt. 'Maar je ziet hier dat met simpele ingrepen het altijd beter kan.'

Morgen toe te passen op ieder bedrijf

'Dat is ook een van de grootste voordelen van dit concept, het is toegepast in een reguliere varkensstal en iedere varkenshouder kan hier morgen al mee aan de slag in zijn eigen stallen. Er zijn geen grote investeringen of verbouwingen nodig', aldus Mark Schippers.

Binnen het Hy-Care concept wordt de nadruk gelegd op een gezonde leefomgeving voor boer en dier wat tevens het dierenwelzijn flink ten goede komt.

Vier belangrijke pijlers

Het concept is gebouwd met een hygiënefocus rondom 4 belangrijke pijlers. Het drinkwater wordt geoptimaliseerd, oppervlaktes zijn gedicht met coating, ongedierte wordt actief bestreden en na iedere ronde wordt er een intensief schoonmaakprotocol afgewerkt.

Dit brengt het aantal kiemen terug van 50.000.000 p/cm2 naar onder de 500. Een aantal dat in de voedselverwerkingindustrie heel normaal is, maar bij veehouders (nog) niet. Op deze manier kunnen varkens al hun energie richten op presteren en hoeven ze geen ziektes af te vechten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer