17 aanvragen windparken Noord-Holland

Provincie Noord-Holland heeft zeventien aanvragen ontvangen voor de realisatie van windparken. De aanvragen betreffen locaties in gemeenten Amsterdam, Velsen, Haarlemmermeer, Medemblik en Hollands Kroon.

17+aanvragen+windparken+Noord%2DHolland
© Nieuwe Oogst

Tot en met 15 mei konden initiatiefnemers hun plannen voor windparken indienen. In totaal zijn de aanvragen goed voor rond de 200 megawatt.

De provincie heeft een doelstelling van 685,5 megawatt, waarvan nog zo'n 50 megawatt moet worden gerealiseerd om aan de rijksopgave te voldoen.

Optimistisch

Gedeputeerde Jack van der Hoek (Duurzaamheid) is optimistisch over het behalen van de taakstelling. 'Op dit moment is van geen van de aanvragen al zeker of de plannen daadwerkelijk worden gerealiseerd.'

De komende maanden gaat de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied alle aanvragen toetsen.

'Dat is de volgende stap in het zorgvuldige proces dat wij afgelopen periode hebben doorlopen, ook om de de kwaliteit van het landschap en de leefomgeving van de Noord-Hollanders te beschermen.'

Restopgave

Als het totaal van de aanvragen die voldoen hoger is dan de restopgave, dan maakt de provincie een rangschikking op basis van ruimtelijke kwaliteit. Aanvragen in industrieel en sterk verstedelijkt gebied krijgen dan de hoogste prioriteit.

De verwachting is dat medio 2017 een besluit volgt over de definitieve vergunning. De realisatie van de eerste windparken kan daarna starten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer