Agrico+wint+prijs+voor+Kenia%2Dproject
Nieuws
© Agrico

Agrico wint prijs voor Kenia-project

Aardappelcoöperatie Agrico heeft deze week de Nederlandse finale voor de Europese Awards voor ondernemerschapbevordering (EEPA) gewonnen. Dat doet de coöperatie met een project in Kenia.

Voor deze prijs is de Europese Commissie op zoek naar originele en succesvolle initiatieven van publiek-private partnerschappen met als doel het ondernemerschap bevorderen.

Agrico krijgt de onderscheiding voor een project om in Kenia een rendabele aardappelketen op te zetten als bijdrage voor de voedselzekerheid in het Afrikaanse land.

Project opschalen

Door teelt met goed uitgangsmateriaal en een goede kennisbegeleiding kunnen zo'n 12.500 kleine boeren hun aardappelproductie vier tot vijf keer vergroten. Het project wordt komende jaren opgeschaald naar circa 800.000 ondernemers in Kenia en omliggende landen.

Het project krijgt een subsidie uit het fonds voor Faciliteit Duurzaam Ondernemen en Voedselzekerheid (FDOV) van RVO. Naast Agrico zijn diverse andere Nederlandse bedrijven als leverancier bij het project betrokken.

Beste Europese inzending

De Europese Commissie bepaalt op 30 november 2016 in Bratislava uit alle beste inzendingen van de lidstaten welk initiatief voor bevordering van onderschap de EEPA-award wint.

Weer

 • Zondag
  6° / 0°
  30 %
 • Maandag
  6° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  9° / 1°
  85 %
Meer weer