Indicatieprijs+Agrico+hoger+dan+vorig+jaar
Nieuws
© Agrico

Indicatieprijs Agrico hoger dan vorig jaar

Aardappelcoöperatie Agrico maakte dit weekend aan haar leden een gemiddelde indicatieprijs van 24 euro per 100 kilo bekend voor pootgoed van oogst 2015. De prijs betreft alle maten en is een euro hoger dan vorig jaar.

Hoewel er sprake is van een goed seizoen, werden de aan het begin van het seizoen aanwezige verwachtingen niet helemaal ingelost. De Europese consumptiemarkt viel enigszins tegen en de pootgoedmarkt overzee bleek grillig.

De Europese markt voor pootgoed herstelde zich ten opzichte van oogst 2014 en er was sprake van een goede vraag naar pootgoed voor industrieteelt

Tevreden

Agrico-directeur Jan van Hoogen is tevreden over het verloop van het seizoen. 'De uitdagingen waren dit oogstjaar groot, maar wij zijn er als Agrico samen met onze telers in geslaagd ze het hoofd te bieden.'

De indicatieprijs van Agrico is per 100 kilo en is een gemiddelde prijs voor de geleverde tonnen in alle maten. De prijs betreft klasse S t/m A inclusief de gemiddelde premie, los, af boerderij, herfstlevering en exclusief alle vergoedingen en btw.

Uitbetalingsprijzen

In juni en juli zal Agrico de definitieve uitbetalingsprijzen bekendmaken en toelichten aan haar leden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  3° / -2°
  20 %
 • Maandag
  4° / 2°
  40 %
 • Dinsdag
  4° / 0°
  10 %
Meer weer