Staten gevoelig boerenaanpak A8 (video)

Een meerderheid in de Noord-Hollandse Statencommissie Mobiliteit lijkt gevoelig te zijn voor de argumenten van de agrarische sector voor de 0+-variant als verbindingsweg tussen de A8 en A9.

Staten+gevoelig+boerenaanpak+A8+%28video%29
© Bert Hartman

Dat tracé betekent een flinke opwaardering van de bestaande weg door Assendelft en Krommenie. Voorzitter Wouter Hartendorf van LTO Noord Noordzeekanaalgebied sprak maandag in tijdens de Statencommissie en hield daar een goed gevoel aan over.

'Een deel van de de Statenleden is van mening dat de Landbouw Effect Rapportage voor de gevolgen van de verschillende wegvarianten voor de agrarische sector, beter moet worden uitgewerkt', vertelt Hartendorf.

Desastreus

Vooral bij het voorkeurstracé de Heemskerk-variant zijn die desastreus, zegt de bestuurder. 'Daarmee worden namelijk de meeste bedrijven doorsneden.' Zijn verzoek om naast de twee genoemde varianten ook de Golfbaanvariant nader te onderzoeken, kreeg geen direct gehoor.

'Nog niet, maar wie weet komen ze daar in de volgende vergadering met een motie alsnog op terug. Sommige fracties lijken wel voor die derde variant te voelen.'

Betere doorstroming

Na afloop blijft bij Hartendorf het idee bestaan dat vooral de fractie van portefeuillehouder Elisabeth Post, de VVD, de grootste voorkeur heeft voor de Heemskerk-variant.

'Het Golfbaantracé zou 30 miljoen euro duurder zijn, door een klaverblad-aansluiting op de A9. Dat bedrag vindt de gedeputeerde te hoog, ook al is de doorstroming daarmee wel een stuk beter dan Heemskertracé, waarbij het verkeer door stoplichten wordt opgehouden.'

Obstakel

Hartendorf is benieuwd of dat bedrag ook een te groot obstakel is 'als straks blijkt dat de Heemskerk-variant dusdanig duurder blijkt in vergelijking tot het 0+-tracé.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 9°
    65 %
Meer weer