Ruimte voor verwerken spoelwater

Boeren in het gebied van het waterschap Noorderzijlvest krijgen dit jaar nog ruimte om een oplossing te vinden voor het verwerken van het reinigingswater van kuubskisten.

Ruimte+voor+verwerken+spoelwater
© LTO Noord

LTO Noord

Het waterschap verruimt tijdelijk de handhaving en LTO Noord start een project om oplossingen te vinden. Dit hebben LTO Noord en het waterschap eerder deze week vanuit het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer afgesproken.

Waterschap

Vorig jaar ontvingen agrariërs van het waterschap een brief met de aankondiging dat op grond van het Activiteitenbesluit in 2016 strenger opgetreden zal worden bij eventuele lozingen van het reinigingswater op het oppervlaktewater. Vanwege de projectaanpak krijgen agrariërs nu opnieuw een brief van het waterschap over een tijdelijke verruiming van de handhavingstermijn.

Kuubskisten

In de akker- en tuinbouw worden kuubskisten veel gebruikt voor het opslaan en bewaren van gewassen. Deze kisten raken vervuild door zowel ziektekiemen als restanten van gewasbeschermingsmiddelen. Bij het schoonmaken van kisten loopt het spoelwater bij veel bedrijven van het erf af in de sloot.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  23° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  20° / 13°
  20 %
Meer weer