Geld+voor+omzetten+landbouwgrond+Beekvliet
Nieuws
© Nieuwe oogst

Geld voor omzetten landbouwgrond Beekvliet

Provincie Gelderland betaalt de kosten voor het veranderen van landbouwgrond in het landgoed Beekvliet naar vochtige heide en schraalland, kruiden- en faunarijk grasland en rivier- en beekbegeleidend bos.

Het gaat om een gebied van ruim 11 hectare landbouwgrond dat in eigendom is van Natuurmonumenten. Door deze veranderingen wordt de natuur in het Natura 2000-gebied Beekvliet Stelkampsveld uitgebreid en versterkt.

Natuurmonumenten ontvangt niet alleen de subsidie voor het veranderen van landbouwgronden in natuur, maar ook voor het juiste onderhoud van het nieuw ingerichte gebied.

Andere locatie

In het verleden verpachtte Natuurmonumenten de grond. De agrariër is via de verplaatsingssubsidie van de provincie Gelderland verhuisd naar een andere locatie. Een deel van de vrijgekomen landbouwgronden blijft beschikbaar voor de landbouw.

Natuurmonumenten is het bodemonderzoek gestart. Naar verwachting zullen de plannen voor de inrichting van de gronden over 1,5 jaar gereed zijn en dan start de uitvoering.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  10° / 6°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 8°
  70 %
Meer weer