CVB actualiseert veevoedertabel

De chemische samenstelling en voederwaarden van een groot aantal veevoedergrondstoffen zijn op meerdere punten geactualiseerd. Dat blijkt uit een nieuwe update van de veevoedertabel door het Centraal Veevoederbureau (CVB).

CVB+actualiseert+veevoedertabel
© Boerenverstand

Het CVB paste in 2011 voor het laatst de veevoedertabel aan. De nieuwe tabel waar diervoederbedrijven, laboratoria, veehouders, onderzoek en onderwijs veelvuldig gebruik van maken is grondige vernieuwd.

De belangrijkste vernieuwingen op een rij (samenvatting):

1. Geactualiseerde samenstellingen van veevoedergrondstoffen, vochtrijke diervoeders en ruwvoeders. Hierdoor zijn voederwaarden nauwkeuriger te bepalen en kan een rantsoen nauwkeuriger berekend worden.
2. Nieuwe netto energie waarden voor groeiende varkens (NE2015). Met dit geactualiseerde netto energie systeem kunnen grondstoffen beter gewaardeerd worden.
3. Introductie van twee grondstoffen. Dried Distillers Grains with Solubles (DDGS) en tarwegistconcentraten hebben nu ook een voederwaardering gekregen voor varkens en voor herkauwers.
4. Bijgestelde fosforverteringscoëfficiënten voor varkens De gestandaardiseerde verteringscoëfficiënten geven een beter beeld van de werkelijke fosfor verteerbaarheid.

Voederwaardecalculator

Naast de nieuwe veevoedertabel is lanceert het CVB ook een online rekentool om voederwaarden van grondstoffen te berekenen. Met de Voederwaardecalculator kunnen gebruikers geanalyseerde samenstellingsgegevens van grondstoffen omrekenen naar de voederwaarde voor verschillende diersoorten.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer