Achttien bedrijven in race beste veestapel

De achttien genomineerde melkveebedrijven voor de titel 'Beste veestapel van Nederland' zijn woensdag bekend gemaakt. Per CRV-regio zijn telkens zes bedrijven genomineerd. Na een voorronde blijven uit iedere regio twee bedrijven over voor de finale op 11 juni tijdens het CRV-event in Zwolle.

Achttien+bedrijven+in+race+beste+veestapel
© NieuweOogst

Voor deze wedstrijd hebben zich in totaal 116 bedrijven gemeld. Het niveau van de inzendingen voor 'De beste veestapel van Nederland' was bijzonder hoog, stelt Arie Hamoen, voorzitter van de vakjury: 'Alle inzenders hebben een geweldig koppel koeien, dat maakte het selecteren extra moeilijk. Uiteindelijk hebben we de nadruk gelegd op bedrijven die echt op alle fronten sterk scoren.'

De vakjury heeft de bedrijven, en vooral de veestapel, op allerlei zaken doorgelicht. Het genetisch niveau, de technische en economische prestaties van de dieren en de visie van de ondernemer kwamen hierbij aan de orde. Verspreid over drie regio's werden vervolgens 18 bedrijven geselecteerd.

Regio Noord

Vanuit de regio Noord zijn genomineerd vof Euving uit Zwinderen (Dr), Mts. Nijhof en H.M. Nijhof-Scholten uit Schuinesloot (Ov), firma Rooker uit Aartswoud (NH), de familie Van Erp uit
Midwolda (Gr), Mts. A. en A. van der Burg-Versteeg uit Steendam (Gr) en vof Van Dijk de Sain uit Schellinkhout (NH).

Regio Oost

De genomineerden uit de regio Oost zijn F.H.G. en G.A.van Rossum-Nijenhuis uit Nieuw Heeten (Ov), Mts. Winter-Schuiterd (Winter's Farm) uit Vriezenveen (Ov), Melkveebedrijf Legters uit Halle (Gld) Arnold en Brenda van Dee-Voorsluijs uit IJzendoorn (Gld), Mts. H. E. en R. Dijkman-Lubberdink uit Barchem (Gld en melkveebedrijf Breimer-Bilderbeek uit Toldijk (Gld)

Zuid-West

De genomineerden uit de regio Zuid-West zijn vof J.T.J. Verkerk uit Werkhoven (U), vof Pijnenburg-Claassen uit Sprundel (NB.), landbouwbedrijf De Leeuw uit Zevenbergschen Hoek (NB), Mts. Van Middelaar uit Sterksel (NB), vof Agrarisch bedrijf Molenburg uit Ossenisse (Zld) en vof W.D. Eikelenboom uit Rijnsaterwoude (ZH).

Melkveehouders aan zet

Bij de volgende selectieronde kunnen collegaveehouders online stemmen op hun favoriete veehouder of zij kunnen hun stem uitbrengen tijdens één van de drie regionale bijeenkomsten die CRV organiseert op 18, 19 en 21 april.

De genomineerde bedrijven uit de betreffende regio zullen zich op die regiobijeenkomsten uitgebreid voorstellen. Deze voorstelrondes worden gecombineerd met seminars die inspelen op de actualiteit rond fosfaatrechten en de aanhoudende lage melkprijs.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 8°
  0 %
 • Zaterdag
  23° / 9°
  0 %
 • Zondag
  21° / 9°
  0 %
Meer weer