Verkiezing beste veestapel van 't land

Welke melkveehouder heeft de beste veestapel van Nederland. Dat wordt beslist tijdens het evenement 'Veestapel naar je hart' van CRV, op 11 juni 2016 in de IJsselhallen in Zwolle.

Verkiezing+beste+veestapel+van+%27t+land
© crv

Toen de Nationale Rundvee Manifestatie (NRM) naar 2017 werd verplaatst, dacht CRV na over een alternatief: Veestapel naar je hart. Onderdeel daarvan de presentatie en bekroning van 'De beste veestapel van Nederland'.

CRV organiseert de komende maanden voorrondes voor deze speciale verkiezing. In de competitie draait het om veestapels die gezond en efficiënt presteren en zodoende bovengemiddeld renderen.

CRV-event

Zes genomineerde veehouders zullen op 11 juni een afvaardiging van hun koeien presenteren tijdens het CRV-event. Daarbij zal bekendgemaakt worden welke veehouder volgens collega-veehouders en vakjury over de beste veestapel van Nederland beschikt.

Naast de competitie zullen ook nog drie jonge bedrijfsopvolgers in Zwolle hun visie op de veestapel laten zien en een selectie van hun eigen koeien tonen.

Dochter- en demonstratiegroepen

CRV zal tijdens het CRV-event maar liefst tien dochter- en demonstratiegroepen tonen van topstieren die elk hun eigen accent leggen op de veestapel.

Daarnaast is er een ontmoetingsplein waar veehouders ervaringen kunnen uitwisselen over wat hen bezighoudt met betrekking tot hun dieren.

Kennisdelen

Verschillende partijen uit de melkveesector zullen naast CRV aanwezig zijn om kennis op dit vlak te delen. Zo is veevoerproducent ForFarmers als partner verbonden aan dit evenement.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  21° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 9°
  5 %
Meer weer