Vliegen over tulpen Noordoostpolder

Liefhebbers van de tulpenvelden kunnen tijdens het Tulpenfestival in de Noordoostpolder ook vanuit de lucht genieten van de kleurige velden.

Zowel voor zelf vliegende paramotorpiloten, maar ook voor mensen die graag mee willen vliegen, is het mogelijk een TulpenFly te maken over de schitterende bollenvelden.

Dit nieuwe initiatief wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen StEP en de stichting Dutch Air Experience. Start- en eindpunt van de route ligt bij De Strandhoeve, in Blokzijl.

Tussenstops

Een zorgvuldig gekozen GPS route leidt de paramotor-piloten naar de mooiste velden. De route bevat twee tussenstops, waaronder het Tulpen Informatie Centrum, waar men kan genieten van meer dan 2.000 verschillende soorten tulpen.

Vanuit daar vliegen ze door naar Windexperience 11BEAUFORT.

Ballonvaart

Ook voor niet-piloten is er mogelijkheid om het mee te maken. Tijdens TulpenFly wordt een speciale tulpen-ballonvaart verzorgd door NLBallon. Zo is het mogelijk kennis te maken met de paramotorsport, door mee te vliegen over een deel van de route.

Naar verwachting nemen in totaal 50 ervaren tourvliegers deel aan TulpenFly. Het Tulpenfestival loopt van 15 april tot en met 8 mei. Piloten en ballonvaarders kunnen zich hier aanmelden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer