AllPlant+bouwt+foliekas+in+Alton
Nieuws
© AllPlant

AllPlant bouwt foliekas in Alton

Tuinplantenkwekerij AllPlant bouwt in het herstructureringsgebied Alton in Heerhugowaard een foliekas van 2,2 hectare. Het bedrijf is een van de eerste partijen die uit het buitengebied naar het concentratiegebied verkassen.

AllPlant levert ruim vierhonderd verschillende soorten jonge planten aan professionele kwekers in bijna alle Europese landen. Het bedrijf dat gespecialiseerd is in weefselkweekplanten, is nu nog gevestigd in Schagen (kantoor) en Andijk (kwekerij) en verhuist in het najaar naar Heerhugowaard.

'We zochten een nieuwe plek in het midden van deze twee locaties. Het Altongebied in Heerhugowaard is hierbij de meest ideale locatie voor ons', zegt directeur Simon Gootjes van AllPlant.

Samenwerken

'We denken goed te passen bij de ondernemers die er al zitten en willen graag met hen samenwerken op het gebied van transport, uitwisseling van kennis en het delen van energie.'

Bewust is de voorkeur gegeven aan folie boven glas, vanwege het brede spectrum van lichtinval dat daarmee mogelijk is.

Oval

AllPlant is lid geworden van de Ondernemersvereniging Alton (Oval), die vorige week haar toekomstvisie overhandigde aan vertegenwoordigers van overheden en bedrijfsleven.

Gootjes hoopt ook mee te profiteren van interessante projecten die in het gebied worden uitgerold, zoals de aanleg van een glasvezelnet en de mogelijke aansluiting op het warmtenet van Huis Vuil Centrale (HVC) in Alkmaar.

NHN

Bij het realiseren van het nieuwbouwplan kreeg Gootjes ondersteuning van het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (NHN).

'Zij coördineren de herstructurering in het gebied en hebben betere ingangen bij de gemeente dan wij. Ze hebben onze wensen uitstekend vertaald en dat heeft het project in een stroomversnelling gebracht.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  5° / 0°
  30 %
 • Maandag
  5° / 0°
  60 %
 • Dinsdag
  8° / 1°
  85 %
Meer weer