Loonbedrijf Kastelijn start met Harvestlab

De Friese loonwerker Peter Kastelijn uit Twijzel gaat de Harvestlab van John Deere inzetten bij het meten van de opbrengst van gras en mais.

Loonbedrijf+Kastelijn+start+met+Harvestlab
© Nieuwe Oogst

Het eerste jaar gebruik is voor klanten gratis om er zo ervaring mee op te doen en de meerwaarde te ervaren.

Kastelijn had vorig jaar een John Deere 7480i hakselaar als demo-machine. Deze machine is nu overgenomen van John Deere.

Nabij-infrarood

De hakselaar is uitgerust met een Harvestlab. Dat systeem meet met nabij-infrarood-technologie zeventien keer per seconde het geoogste gewas.

De Harvestlab zit in de lospijp van de hakselaar. Tijdens het hakselen van mais, gras, luzerne en gehele plant silage geeft het direct inzicht in de gehalten.

Omdat de sensor is ontworpen als een mobiel apparaat, is deze los te koppelen en te gebruiken als eigen analyselaboratorium. Bijvoorbeeld om een kuilbult te analyseren.

Snijlengte

De hakselaar van Kastelijn is ook voorzien van AutoLOC. Dat systeem past de snijlengte van het in te kuilen materiaal aan op basis van het vochtgehalte dat de Harvestlab heeft gemeten.

De John Deere 7480i is daarnaast voorzien van gps. Dat maakt het mogelijk om opbrengstkaarten te maken. Opbrengstverschillen binnen een perceel kunnen als basis fungeren voor plaatsspecifiek bemesten.

Het loonbedrijf hield dinsdagavond een bijeenkomst in de eigen werkplaats om de mogelijkheden van het systeem aan de klanten uit te leggen.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  21° / 13°
  55 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  20 %
 • Zondag
  23° / 11°
  10 %
Meer weer