Groene Hart Atelier officieel geopend

De Zuid-Hollandse gedeputeerde Han Weber en burgemeester Frans Buijserd van de gemeente Nieuwkoop hebben vrijdag het Groene Hart Atelier geopend met de onthulling van een naambord.

Groene+Hart+Atelier+officieel+geopend
© Koen van Wijk

Weber roemde het initiatief vanwege 'de nieuwe ambities en duurzame innovaties'. Het 'atelier' dient als een laboratorium voor het lanceren van nieuwe streekproducten uit het Groene Hart.

Idee is om startende ondernemers een plek te bieden waar ze nieuwe producten kunnen testen en verder ontwikkelen. Het atelier is ondergebracht in de Ruygeborg Hoeve in Nieuwkoop.

Steun bij afzet

In het starterscentrum wordt naast huisvesting, ook coaching en verbinding, ondersteuning en hulp bij het zoeken naar financiering en afzet geboden. Ook is er een experimenteer- en produceerruimte voor diegenen die iets nieuws willen uitproberen. Dit gebeurt desgewenst in samenwerking met HAS Hogeschool.

De ontwikkeling van het Groene Hart Atelier is mogelijk door een financiële bijdrage van LTO Noord, Rabobank Groene Hart Noord en de provincies Zuid-Holland en Utrecht.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer