Gouden aardappel voor Van Heerwaarden

Johannes van Heerwaarden kreeg maandagavond op de afdelingsavond van LTO Noord KAVB Texel uit handen van Peter Boutkan de Gouden aardappel uitgereikt.

Gouden+aardappel+voor+Van+Heerwaarden
© Liselotte Schoo

Deze wisselprijs, een initiatief van de gehele aardappelkolom, werd eerder toegekend aan Otto Smit en Peter Boutkan.

Van Heerwaarden kreeg de prijs uitgereikt vanwege zijn inzet voor de problematiek van het wortelknobbelaaltje M. chitwoodi in de pootgoedteelt.

Risico's

M.chitwoodi is biologisch een complex aaltje. Waar komt hij voor en in welke mate? Risico's zijn daarom vaak moeilijk in te schatten. Wordt M. chitwoodi gevonden, dan worden percelen in een straal van 1 kilometer rondom de vondst aangewezen gebied.

In aangewezen gebieden worden alle partijen pootgoed in het laboratorium onderzocht op de aanwezigheid van M. chitwoodi. Dat geeft duidelijkheid over verschillende risico's voor de percelen binnen en buiten aangewezen gebieden.

Risico

Pootgoedteler Van Heerwaarden, die zitting heeft in Stichting Pootgoed Versterkingsmaatregelen (PVM), zet zich in om via onderzoek en voorlichting concrete en gevoelsmatige verschillen in risico's bespreekbaar te maken en ze te ondervangen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer