E%C3%A9n+loket+voor+ontheffing+landbouwvoertuigen
Nieuws
© Cumela Nederland

Eén loket voor ontheffing landbouwvoertuigen

LTO Nederland pleit samen met Fedecom, de branchevereniging voor mechanisatie techniek, BMWT, Bouwend Nederland en Cumela Nederland voor één loket voor het verlenen van ontheffing voor landbouwvoertuigen die over de openbare weg rijden en de wettelijke afmetingen of massa overschrijden.

Dat meldt Fedecom op haar website. Ze doen hun oproep in combinatie met de invoering van een kenteken en verhoging van de maximumsnelheid van 25 naar 40 kilometer per uur.

Daarmee moet een einde komen aan de huidige situatie waarbij de eigenaar met circa 420 wegbeheerders te maken heeft voor een ontheffing verlening. De bestaande systematiek voor bedrijfsauto’s en rijdende werktuigen kan model staan voor een systematiek voor (land)bouwvoertuigen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 3°
  70 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  70 %
Meer weer