NLG Holland dealer lavasteenmeel

Bollentelerscoöperatie NLG Holland uit Noord-Holland Noord is dealer geworden van lavasteenmeel dat geleverd wordt door Poortershaven in Rotterdam. Lavasteenmeel wordt gewonnen in de Eifel in Duitsland.

NLG+Holland+dealer+lavasteenmeel
© NLG Holland

De leden van Natural Living and Growth Holland doen al een aantal jaren onderzoek naar manieren om de bodem te verbeteren. Naast natuurlijke groenbemesters en compost gebruiken ze hier ook lavasteenmeel voor

Het lavasteenmeel bevat veel bodemverbeterende mineralen, zoals kalium, calcium, magnesium, silicium, sporenelementen en humuszuren.

Voedingsstoffen

Het gebruik van lavasteenmeel levert volgens NLG Holland zeer goede resultaten op omdat de voedingstoffen die het steenmeel bevat niet uit de grond uitspoelen, zoals dat bij veel meststoffen wel het geval is.

Het dealerschap van Poortershaven geldt voor de bloembollenkwekers in de kop van Noord-Holland. Het gaat daarbij om de producten BioLit zand, Coccolietenkalk en Leonardiet. Dit zijn volledig natuurlijke materialen.

Bodemstructuur

De genoemde materialen verbeteren de bodemstructuur en daarmee de bollen en planten die er op groeien. Dit leidt weer tot een hoger rendement van de geteelde percelen.

De leden van NLG Holland werken zelf al langere tijd met deze producten van Poortershaven en kunnen de positieve werking ervan onderschrijven.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer