Boetes en kortingen melden via LTO

LTO roept leden op om boetes en kortingen te melden bij de organisatie als daarover een onrechtvaardigheidsgevoel bestaat.

Boetes+en+kortingen+melden+via+LTO
© Twan Wiermans

Het initiatief komt van de LTO-vakgroep Akkerbouw. Het blijkt dat in de praktijk bestuurlijke boetes worden afgegeven die kunnen oplopen tot enkele tienduizenden euro's vanwege onbewuste administratieve fouten.

Zware criminelen

Vaak staan de boetes of de kortingen op uitkeringen volgens de vakgroep niet in verhouding tot de gemaakte overtreding. Bovendien voelen de betrokken leden zich vaak behandeld als zware criminelen, zo blijkt uit enkele praktijkvoorbeelden.

De vakgroep Akkerbouw benadrukt dat frauduleus handelen moet worden aangepakt. Maar ook dat voor onopzettelijke administratieve fouten correctie voldoende is. De steeds complexere regelgeving vraagt wat dat betreft om enige clementie van de overheid.

Ook voor dierlijke sectoren

Via de gespecificeerde meldingen wil LTO inzicht krijgen in de mate waarin de boetes en de kortingen worden opgelegd. Na de aanmeldperiode tot 26 februari volgt een analyse en bekijkt LTO wat mogelijk is om dit aan te kaarten bij de beleidsmakers en handhavende instanties.

Naast akkerbouw en de overige plantaardige sectoren is het ook de bedoeling dat LTO-leden vanuit de dierlijke sectoren ook hun bevindingen melden. Dat kan in eerste instantie via de contactpersoon Jeroen Kloos, secretaris van de vakgroep Akkerbouw van LTO.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  6° / 3°
  10 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  3° / -1°
  10 %
Meer weer