Pas op de plaats termijnmarkt

De fritesnoteringen op de aardappeltermijnmarkt doen een stapje terug na de vlotte stijging van de afgelopen weken.

Pas+op+de+plaats+termijnmarkt
© Haijo Dodde

Het aprilcontract 2016 steeg vorige week naar 17,30 euro. Vrijdag daalde de notering naar 16,50 euro en die daling zet maandag door tot ongeveer 16,20 euro per 100 kilo.

De Vries & Westermann meldt dat kopers het iets rustiger aan doen op de aardappelmarkt en dat er ruimte is voor winstnemingen. Het junicontract noteerde vorige week donderdag nog 18,60 euro en die notering daalde maandag tot 17,50 euro per 100 kilo.

Prijsverschillen groter

Op de actuele markt stijgen de noteringen voor fritesgeschikte aardappelen in België en Frankrijk. In Nederland worden de prijsverschillen groter. Voor meeleveraardappelen variëren de prijzen van 12 tot 14 euro per 100 kilo.

Daarnaast wordt 17 tot 18 euro betaald voor goede Agria's die zijn bestemd voor schillerijen of voor buitenlandse afnemers, schrijft De Vries & Westermann in zijn Aardappelen-update.

Aanbod beperkt

De komende weken moet volgens de beursmakelaar blijken of de stijging van de termijnnotering realistisch is. Wel is duidelijk dat in deze fase van het seizoen het aanbod aan vrije fritesaardappelen beperkt is.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer