Positieve+sfeer+op+beurs+bollenstreek+%28video%29
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Positieve sfeer op beurs bollenstreek (video)

'Wat de Keukenhof is voor de burgers, is de Mechanisatiebeurs Bollenstreek voor de vakgenoten', aldus adjunct-directeur André Hoogendijk van de KAVB.

Hoogendijk opende dinsdagmiddag de beurs in de Haarlemmermeer Expo-hal. De ruim negentig standhouders laten een tiental noviteiten zien.

Volgens het beursbestuur een teken dat bedrijven positief naar de sector kijken. Dat blijkt ook uit het feit dat zich meer standhouders hebben aangemeld dan er pek is.

Verticaal ontbollen

Bercomex laat als noviteit de Verticale Ontboller zien. Door de bollen eerst te ontwortelen en daarna de bol te verwijderen, blijft er een schone steel met maximale lengte over. De capaciteit is 25.000 stelen per uur.

Sarco heeft een serie machines waarmee bloembollen eenvoudig handmatig zijn te verpakken. De Pronova machines zijn breed inzetbaar en ook geschikt voor bijvoorbeeld aardappelen.

Agrozone presenteert een emissieloze filtertechniek met capaciteiten van 16 tot 227 kuub per uur. Met het volautomatische doekfilter is het water te filteren zonder terugspoelwater.

Plantmachines

Hans van der Poel laat een nieuwe plantmachine zien voor lelies in de volle grond. Deze rijdt op vier rupsbanden en heeft een voorraadbunker voor circa twintig kisten leliebollen.

Mechanisatie Haarlemmermeer toont de MH-multiplanter met teeltregistratie. Homburg Holland staat op de beurs met een intelligente drainagereiniger.

De beurs is deze week op dinsdag, woensdag en donderdag. Morgen is beurs open van 13 tot 21.30 uur.

Weer

 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 4°
  70 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  70 %
Meer weer