Fusie+Best+of+Four+en+Van+Nature+mislukt
Nieuws
© NVT

Fusie Best of Four en Van Nature mislukt

Telersverenigingen Van Nature en Best of Four hebben hun poging te fuseren gestaakt. De twee konden het niet eens worden over de voorwaarden waaronder ze zouden samengaan.

Best of Four en Van Nature startten medio 2015 besprekingen om samen te werken. Op 31 augustus vorig jaar maakten zij bekend een intentieverklaring te hebben getekend om te fuseren.

Hoofdlijnen

Op hoofdlijnen hadden beide verenigingen elkaar snel gevonden, maar uiteindelijk zijn ze er niet in geslaagd om in de uitwerking tot elkaar te komen.

Beide coöperaties hebben de eigen achterban hierover geïnformeerd.

Producentenclusters

Doel van de fusie was bijdragen aan een marktmodel voor de Nederlandse tuinbouw waarin drie à vier grote producenten­clusters overblijven die in korte, efficiënte, gesloten ketens hun product afzetten.

Dit marktmodel zou herstructurering van de afzet helpen realiseren. De overeenstemming over deze toekomstvisie leidde tot het opstarten van de fusiebesprekingen.

Zelfstandig

Het niet doorgaan van de fusie wordt door de besturen van beide coöperaties betreurd. Zij zullen zelfstandig verder gaan vanuit de eigen strategie, visie en missie.

Andere vormen van samenwerking, zoals de Federatie Vruchtgroenten Organisaties, blijven doorlopen en zullen door beide verenigingen ten volle worden ondersteund, melden Van Nature en Best of Four.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  9° / 5°
  80 %
 • Zaterdag
  2° / -3°
  30 %
 • Zondag
  3° / -4°
  10 %
Meer weer