Campagne van Avebe op de helft

Na een lastige start in augustus is de campagne bij Avebe goed op gang gekomen. Ruim de helft van het totale volume is inmiddels verwerkt, meldt de zetmeelfabrikant.

De moeizame start was onder andere een gevolg van de natte weersomstandigheden waardoor de aanvoer van de eerste zetmeelaardappelen vertraging opliep.
Verder nam Avebe in Gasselternijveen de nieuwe Solanic-fabriek in gebruik. Dit is een inline proces rechtstreeks aangesloten op de aardappelzetmeelfabriek, dat in de opstartfase invloed had op de verwerkingscapaciteit. In deze fabriek wint Avebe eiwitten voor toepassing in voeding.
De aardappelen die tot dusver bij Avebe zijn aangevoerd, zijn gemiddeld van goede kwaliteit. Het zetmeelpercentage ligt met ruim 19,5 procent iets lager dan de hoge gehaltes van vorig jaar.
Het volume ligt in lijn met het meerjarig gemiddelde. Wel zijn de verschillen per regio dit jaar groot. Het tarrapercentage is gemiddeld iets hoger. Dit is een direct gevolg van de natte omstandigheden tijdens de oogst.
Naar verwachting loopt de campagne in Ter Apelkanaal door tot maart. De fabriek in Gasselternijveen zal tot april in gebruik zijn. Ook de Duitse fabrieken in Lüchow en Dallmin zullen in elk geval de eerste maanden van het nieuwe jaar zetmeelaardappelen verwerken.
In januari neemt Avebe de protastar-fabriek in Gasselternijveen in gebruik. De productie van protastar, hoge kwaliteit eiwitten voor jongvee, vindt nu nog plaats in Foxhol.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer