Agrifirm Drachten levert 500.000 ton voer

De productielocatie van Agrifirm Feed in Drachten bereikte op 21 december een bijzondere mijlpaal. Voor het eerst werd daar op jaarbasis 500.000 ton voer geproduceerd, een verdubbeling ten opzichte van 2006.

Agrifirm+Drachten+levert+500%2E000+ton+voer
© Google Maps

Agrifirm vergrote de afgelopen jaren de productiecapaciteit in Drachten naar 500.000 ton rundveevoer op jaarbasis. Zo nam de producent een nieuwe maal- en menglijn in gebruik.

'Door het optimaliseren van het productieproces is de voerkwaliteit verder verbeterd en kunnen we nog efficiënter produceren', licht bedrijfsleider Huub Derks toe.

Melkquotering

De vraag naar rundveevoer is mede door afschaffing van de melkquotering flink toegenomen, geeft sectormanager Hendrik Arends aan.

'In de eerste maanden na het wegvallen van de quotering zagen we een stijging van circa 10 procent in mengvoerafzet en 20 procent in afzet enkelvoudige voeders.'

Afzet

De laatste maanden ziet Arends deze afzet nog verder toenemen naar respectievelijk 13,4 en 26 procent. 'Ook de vraag naar vochtrijke bijproducten, balansmelen en eiwitkernen is flink toegenomen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
Meer weer