Stad+en+Ommeland+pakt+boerderijkat+aan
Nieuws
© NVT

Stad en Ommeland pakt boerderijkat aan

Vereniging Duurzame Landbouw Stad en Ommeland heeft zo'n vijftig boerderijkatten laten helpen om zo de predatie van weidevogels te verminderen. Ze werkt hierin samen met dierenartsen en Stichting Kat in Nood.

Volgens initiatiefneemster en bestuurslid Nienke Veenland moet het probleem in de kiem gesmoord worden.

'Uit camerabeelden blijkt dat katten regelmatig nesten van kieviten leegroven. Katten die op een boerderij en in het wild worden geboren, breiden zich snel uit. Ze af laten schieten doet veel stof opwaaien. Daarom willen wij het probleem op deze manier aanpakken.'

Korting

Een kleine twintig boeren kreeg korting op de behandeling van hun katten. Naast de korting van de dierenartsen en Stichting Kat in Nood steekt Stad en Ommeland ook 25 euro in de behandeling van een kater of poes.

Een van de boeren die gehoor gaven aan de oproep van de vereniging, is melkveehoudster Marjan van der Velde uit Niehove. Ze brengt woensdag zes poezen en drie katers naar Stichting Kat in Nood om ze te laten helpen.

'Ik vind het een zeer goed initiatief. We hebben hier vijftien katten rondlopen. Ik ga er absoluut vanuit dat het de predatie van weidevogels vermindert. Een kat die geholpen is, gaat minder ver het weiland in.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  5° / 0°
  70 %
 • Zondag
  4° / -1°
  60 %
 • Maandag
  4° / -2°
  20 %
Meer weer