Van alle trekkers komt 60 procent van Deutz-Fahr

Van de 35.000 geproduceerde trekkers dit jaar komt 60 procent op naam van Deutz-Fahr, en 26 procent gaat als Same de deur uit. Het overige wordt gedeeld door de andere merken.
De trekkers tot 130 pk van alle SDF-merken worden gebouwd in Treviglio en de zwaardere trekkers in het Duitse Lauingen. Dat is de vroegere fabriek van Ködel & Böhm, die via Fahr is opgenomen in Deutz-Fahr. Hier wordt nu voor 19 miljoen euro een nieuwe fabriek gebouwd met een capaciteit tot maximum 8.000 trekkers per jaar. Deze wordt in februari geopend.
In 1985 is Deutz-Fahr een joint-venture aangegaan met haar importeur in Joegoslavië voor de licentiebouw van de Topliner maaidorsers. Deze fabriek in Kroatië is nu volledig eigendom van de SDF-groep. Hier bouwt Deutz-Fahr alle maaidorsers.
Sinds twee jaar is de motorenbouw van Same Deutz-Fahr onder de naam Farmotion overgebracht naar een eigen fabriek in India. Hier worden de motoren gebouwd voor trekkers tot 120 pk. De zwaardere motoren worden betrokken van Deutz AG.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer