Utrecht steekt 4,6 miljoen euro in platteland

Om meer verbinding te krijgen tussen stad en platteland stimuleert provincie Utrecht de komende jaren lokale projecten op het gebied van voedsel, recreatie, educatie, innovatie en duurzaamheid. Daarvoor stelt de provincie 4,6 miljoen euro beschikbaar.

Volgens Utrecht is het vergroten van de vitaliteit en kracht van de plattelandsdorpen, een belangrijk doel van de provincie. Projecten die kunnen worden aangemeld zijn bijvoorbeeld de afzet van voedsel van de Utrechtse landbouw in de stad.

Streekproducten

Door hier meer aandacht aan te besteden, groeien de mogelijkheden voor agrariërs om hun producten dicht bij huis te verkopen. En de inwoners van de stad kunnen gemakkelijker aan landbouwproducten uit de streek komen, iets waar steeds meer behoefte aan ontstaat.

Andere projecten kunnen meer zijn gericht op thema's als recreatie en educatie of verduurzaming. Steeds meer inwoners willen bijvoorbeeld hun eigen stroom opwekken of ondernemers zijn bezig met creatieve oplossingen voor het afvalprobleem. Dit soort processen leidt tot een krachtig en vitaal landelijk gebied, aldus provincie Utrecht.

Lokale groepen

Projecten kunnen steun krijgen als ze bijdragen aan de ontwikkelingsstrategie van ofwel het gebied Weidse Veenweiden (Utrecht-West) of wel het gebied Utrecht-Oost. In deze twee gebieden gaat een lokale groep van bewoners en ondernemers vanaf 2016 tot en met 2020 met die ontwikkelingsstrategie aan de slag.

Het overkoepelende programma is Leader, onderdeel van het Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling en van het derde Nederlands Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP3). De uitvoering hiervan vindt via de provincies plaats.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer