Onderzoek geul niet vrijgegeven

Varik-Heesselt - Wageningen UR heeft een onderzoek over toekomstige hoogwaterstanden bij Lobith om onduidelijke redenen niet vrij gegeven. Het gaat om onderzoek naar de hoogwatergeul die gepland staat bij Varik en Heeselt. Uit het onderzoek zou blijken dat er voor de verwachte waterstanden waarop de overheid zich baseert, onvoldoende argumenten zijn.
Boeren en burgers rond Varik vechten al jaren tegen de aanleg van de geul die voor een waterstanddaling moet zorgen wanneer er hoog water in de Waal dreigt. Vanuit de landbouw wordt er voor gepleit om de dijken, die sowieso verhoogd gaan worden, wat extra op te hogen. Dan is de aanleg van de geul helemaal niet nodig.
Bestuurslid Adri van de Geijn van de afdeling Neerijnen van LTO Noord noemt het vreemd dat de onderzoekers ‘de melk optrekken’. Het is gissen naar de reden, stelt hij. ‘Men wil zich bij nader inzien misschien niet branden aan het verhaal. Of Wageningen UR wordt onder druk gezet door instanties en organisaties die willen dat de geul er wel komt.’

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer