Coöperatie Komkommer van start

De landelijke commissie Komkommer heeft maandag definitief besloten om 13 januari de Gewascoöperatie Komkommer te starten.

Daniëlle Feron-RoebroekHet huidige bestuur van de landelijke commissie Komkommer vormt eveneens het bestuur van de Gewascoöperatie Komkommer U.A. Het bestuur bestaat uit een voorzitter, vicevoorzitter, secretaris en penningmeester en bestuursleden die taken gaan vervullen op de thema’s energie, water, plantgezondheid, arbeid en ondernemerschap.

Coördinator

Netwerkcoördinator Robert van Appeldoorn van LTO Glaskracht zal het netwerk rondom de coöperatie coördineren.
De reden hiervoor is dat de bestuursleden 24/7 ondernemer zijn op grote moderne kwekerijen en daardoor niet continu kunnen reageren op communicatie gericht aan de gewascoöperatie.
Anderzijds zal communiceren middels de netwerkcoördinator van LTO Glaskracht bevorderen dat vraagstukken bij de juiste bestuursleden terechtkomen.

Vooruitstrevend

‘De kwekers die zich hebben aangemeld zijn vooruitstrevende ondernemers, die bereid zijn te investeren in onderzoeken die kunnen bijdragen aan een nog duurzamere teelt van komkommers’, zegt Van Appeldoorn.
‘De coöperatie is zo opgezet dat telers als lid sturing kunnen geven aan de invulling van het onderzoek. Dit betekent dat ze projecten of ideeën kunnen aandragen. Door samen met telers thema’s op te pakken en daar de juiste (onderzoeks)instellingen of agribusinesspartijen bij te zoeken kan de coöperatie voortvarend te werk gaan.’
De komende weken wordt er hard gewerkt aan de ledenadministratie, de statuten en het huishoudelijk reglement, om daarna vanaf 13 januari van start te gaan.
Meer informatie is te krijgen via Robert van Appeldoorn, hij is bereikbaar via e-mail: rvanappeldoorn@ltoglaskracht.nl.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer