Rabo naar rendement van 8 procent

De Rabobank wil in 2020 een rendement realiseren van 8 procent op het geïnvesteerde vermogen. Het bruto resultaat moet dat jaar 2,1 miljard euro bedragen.

Jan van LiereDie doelstellingen staan in de woensdag gepresenteerde strategische koers 2016-2020. Om ze te bereiken moet wel een verbeteringsprogramma worden uitgevoerd dat 9.000 arbeidsplaatsen kost. Die komen boven de eerder geplande inkrimping met 3.000 arbeidsplaatsen.
Omdat de Rabobank zich voorneemt om dichterbij haar klanten te opereren, worden functies van medewerkers die de klant bedienen zoveel mogelijk ontzien. Het extra schrappen van 9.000 arbeidsplaatsen zal de komen jaren gefaseerd verlopen.
De strategische koers, waarin de Rabobank zich nadrukkelijk profileert als Food & Agribank, is woensdag vastgesteld door de centrale kringvergadering. Diezelfde dag stemde de algemene vergadering unaniem in met de aanpassingen in de besturing van de bank. Rabobank vormt vanaf 1 januari 2016 één coöperatieve Rabobank, met één bankvergunning en één jaarrekening.
De ledenraden van alle 106 lokale Rabobanken stemden vorige week al in met de nieuwe structuur.
De strategische koers bevat onder meer het voornemen om de positie van de Rabobank te versterken als bank die het dichtst bij de klant is. Tegelijk wil Rabobank een ‘betekenisvolle coöperatie’ zijn.
De aanwezigheid van de bank wordt versterkt door te investeren in verschillende nieuwe vormen van contactpunten, dit in aanvulling op de huidige bankkantoren. Zo is het de bedoeling om gebruik te gaan maken van mobiele adviespunten, pop-up stores en advies aan huis. Volgend jaar zullen er al enkele honderden worden geïntroduceerd.

Crowdfunding

De dienstverlening op gebied van financieringsbehoeften van ondernemers wordt uitgebreid. Zo is dit jaar gestart met een samenwerking met het crowdfunding-platform Fundipal. Bij institutionele beleggers die geïnteresseerd zijn in investeringen in Rabo-klanten zal de bank vaker optreden als intermediair.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
Meer weer