‘Opzet platform robotica’

Demokwekerij Westland in Honselersdijk wil een platform voor robotica in de tuinbouw opzetten.

Met het platform wil de Demokwekerij kwekers en technische bedrijven bij elkaar brengen, zodat de ontwikkeling van robots en automatiseringssystemen in de glastuinbouw wordt bevorderd. ‘Vraag en behoefte is er voldoende’, zegt Roy Wubben, projectmanager bij de Demokwe-kerij.
Het platform moet een vervolg worden van het Innovation & Demo Centre (IDC) Robotica, dat dit jaar eindigt. Onder deze naam zijn op de Demokwekerij in de afgelopen twee jaar veertien projecten tot ontwikkeling gekomen. Het gaat daarbij onder andere om robottoepassing bij een sorteerproces van aubergines en het automatisch opbinden van ficusplanten.
Afgelopen donderdag werden deze robotica-innovaties tijdens het IDC event ‘Robotica in tuinbouw’ in de Demokwekerij getoond. Ook het gebruik van drones in de glastuinbouw kwam aan bod. Aan IDC Robotica werkte niet alleen de Demokwekerij mee, maar ook TNO en TU Delft.

Financiering

De financiering van het nieuwe platform is nog niet rond, zegt Wubben. Daarvoor is de Demokwekerij nog in onderhandeling met diverse partijen.
Demokwekerij Westland verhuist met ingang van 2017 naar het Greenport Horti Campus Westland.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer