Officiële lancering 14 december op Landgoed Keukenhof

Het Kenniscentrum Plantenstoffen lanceert de Extractenbibliotheek officieel op 14 december op Landgoed Keukenhof in Lisse. Tijdens de bijeenkomst, met Jan-Douwe Kroeske als moderator, zullen directeur Leon Mur van het Kenniscentrum en Jan Pen, programmamanager van de Extractenbibliotheek, spreken.
Daarnaast zijn er lezingen van geur- en smaakstoffenproducent Givaudan over het belang van de bibliotheek voor de industrie, de WUR en Monique Simmons van Kew Gardens. Kew Gardens in Londen - officieel Royal Botanic Gardens, Kew - is vooral bekend als wetenschappelijk instituut op het gebied van plantensystematiek.
Daarnaast is Kew Gardens vermaard om zijn Millennium Seed Bank Project, met als doelstelling dat deelnemende instituten zaden van 10 procent van de wilde zaadplantensoorten in zaadbanken hebben opgeslagen. Simmons zal in Lisse spreken over de samenwerking met de industrie op het gebied van plantenstoffen.
De bibliotheek zal vervolgens officieel worden geopend door Adri Bom-Lemstra, gedeputeerde van provincie Zuid-Holland. De provincie is een van de mede-financiers van de Extractenbibliotheek, naast andere (lagere) overheden en enkele private partijen. Overigens is het Kenniscentrum Plantenstoffen onafhankelijk en heeft het geen winstoogmerk.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer