Hoogleraar: tuinbouw beweegt te weinig mee

'De glastuinbouw beweegt te weinig mee met de veranderingen die momenteel gaande zijn in de maatschappij en de economie'. Dat zei key-note speaker hoogleraar Jan Jonker tijdens het startevent van Greenport Westland-Oostland.

Hoogleraar%3A+tuinbouw+beweegt+te+weinig+mee
© Koen van Wijk

Jonker is auteur van onder meer het boek 'Nieuwe Business Modellen' en volgens Trouw een van de meest invloedrijke Nederlanders op het terrein van duurzaamheid.

De glastuinbouw moet nog meer samenwerken op het gebied van onder meer product- en marktinnovatie, stelde Jonker onder meer. Het startevent bij Anthura in Bleiswijk trok afgelopen donderdag zo'n driehonderd bezoekers.

Experimenteercentrum

Jonker riep de aanwezigen op om te innoveren en experimenteren. 'De greenport heeft een exportwaarde van 5,4 miljard euro. Zet 1 promille daarvan opzij voor een regionaal experimentencentrum.'

Greenport Westland-Oostland is het vernieuwde regionale samenwerkingsverband tussen overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen. Het afgelopen jaar heeft Greenport Westland-Oostland de toekomstvisie 2030 voor het tuinbouwcluster opgesteld.

Welbevinden

Deze visie is het startpunt voor diverse programma's op het gebied van onder meer voedselveiligheid, welbevinden, internationale hubs en internationaal kenniscentrum.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  8° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  5° / -3°
  10 %
 • Woensdag
  6° / -6°
  10 %
Meer weer