'Behoefte aan aanvullende resistenties'

Volgens Peter Koopmans van de agrarische dienst van Suiker Unie moeten Flevolandse bietentelers bij hun rassenkeuze rekening houden met doorbraak van de standaardresistentie tegen rhizomanie en uitbreiding van de besmettingen van bietencysteaaltjes.

%27Behoefte+aan+aanvullende+resistenties%27
© Ses VanderHave

Koopmans vertelde dat gisteravond tijdens de eerste telersbijeenkomst van Suiker Unie in Dronten. 'De doorbraak van de standaardresistentie tegen rhizomanie schat ik op 75 procent van het areaal.'

'Hetzelfde areaal is ook ongeveer van toepassing op percelen met besmettingen van bietencysteaaltjes', geeft hij aan. Koopmans schetst vooral de situatie in Oost- en Zuid-Flevoland. Hij adviseert telers bij de bestelling van rassen voor het komend seizoen geen risico's te nemen.

Uitstekende teeltresultaten

'Rassen met aanvullende resistentie tegen rhizomanie, in combinatie met aaltjesresistentie, zijn beschikbaar en geven ook uitstekende teeltresultaten. Maar wacht niet te lang met bestellen, want er zijn meer kapers op de kust', geeft hij de bietentelers in Dronten mee.

Vanaf donderdag kunnen bietentelers via Suiker Unie hun zaaizaad voor komend teeltseizoen bestellen. Van een aantal rassen is beperkt zaaizaad beschikbaar.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  4° / -3°
  10 %
 • Zondag
  6° / 2°
  20 %
 • Maandag
  8° / 5°
  50 %
Meer weer